Az érintés szerepe az életben

Gary Chapman öt szeretetnyelvet különböztetett meg: dicséret, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Azok szeretnek nagyon masszázsra járni, akik a testi érintésben tudják kifejezni és befogadni legjobban a szeretetigényüket.

Milyen hatása van a testi érintésnek?

De ennél sokkal többről van szó, hiszen tudományos kutatások igazolták, hogy a testi érintés hatására megváltozik az ember fizikai közérzete. Csökken a fájdalomérzet, az idegrendszer megnyugszik, javul az immunrendszer állapota, a feszültséget okozó hormonok szintje csökken.

Az érintés gyógyító erő

Az érintésben hihetetlen gyógyító erő lakozik! Ezt nap mint nap tapasztalom a munkám során. A minőségi, gyengéd érintésben pozitív energia van! Az érintés a szeretet egyik legközvetlenebb, legintimebb megnyilvánulása, amely falakat dönt le, blokkokat old fel, embereket hoz közelebb egymáshoz…

A szeretetteli érintés a legerősebb gyógyító erő. Amikor szeretetet adunk vagy kapunk, az fizikai, szellemi és érzelmi változást idéz elő bennünk. Ám hozzáérni valakihez nem is olyan egyszerű, bátorság kell hozzá, hiszen nem tudhatjuk hogy a másik fél hogyan reagál rá.

Akit rendszeresen ölelnek és érintenek, az kevésbe frusztrált, kevésbe szorong, nagyobb az önbizalma és egészségesebb.

 Ha szeretnél részese lenni az érintés csodájának, foglalj időpontot valamelyik masszázs fajtára:

Válassz innen:  Masszázsok